klikkaa alkuun
Ajankohtaista

Eini Perälä
Iloiset sävelet
Oma musiikki
Tilaa Eini esiintymään
Taidenäyttelyt
Einin arvot
CV

Matti Perälä
Pappi ja teologi
Seurakuntatyön asiantuntijapalvelu
Vihreää vastuuta
Taidenäyttelyt
CV

Yhteiset
Galleria
Linkit
Yhteystiedot
Etusivu

Kuvat: Eini ja Matti Perälä
eini.larvi@pp.inet.fi
mattiseppo.perala@gmail.com

© Rokkiruuna Ky 2008
Eini ja Matti Perälä
Kuva: Pekka Raukko

Matti Perälä
Vihreää vastuuta luonnosta

Kirkon ilmasto-ohjelman ydinsanat ovat "kiitollisuus - kunnioitus - kohtuus". Ne viittaavat ihmisen toiminnan luonteeseen ja tavoitteisiin. Osin ne kertovat myös paluusta jonkin sellaisen arvostamiseen, joka on ollut tuttua aikaisemmille sukupolville.
Periaatteessa me suomalaiset ymmärrämme hyvin ilmaston muutoksen vaarat ja työn niiden vähentämiseksi. On vain vaikea aloittaa käytännön toimet koska muka olemme varmoja siitä, ettei naapuri kuitenkaan ala samoihin toimiin. Ei valtio, ei kylän naapuri eikä korttelinaapuri! Tämä tarkoittaa sitä, että nyt on alettava kehittää asenteita.

Tulevien sukupolvien puhdas vesi ja ilma pitää saada jollain tavalla taloudellisesti ja teknisesti kannattavaksi hankkeeksi. Muuten asioiden parantaminen ei taida tässä maailmassa onnistua. Mutta tämäkin kehitys vaatii uusia asenteita.

Kirkkomme katekismus on selkeästi osoittanut mistä on kysymys: Luonnon tasapainon järkyttäminen on varastamista tulevilta sukupolvilta. Iloisen positiivisen vaativasti sanon sen näin: Jos rakastat lapsiasi ja lapsenlapsiasi ajattele ja toimi luonnon tasapainon parhaaksi.

sivun alkuun