klikkaa alkuun
Ajankohtaista

Eini Perälä
Iloiset sävelet
Oma musiikki
Tilaa Eini esiintymään
Taidenäyttelyt
Einin arvot
CV

Matti Perälä
Pappi ja teologi
Seurakuntatyön asiantuntijapalvelu
Vihreää vastuuta
Taidenäyttelyt
CV

Yhteiset
Galleria
Linkit
Yhteystiedot
Etusivu

Kuvat: Eini ja Matti Perälä
eini.larvi@pp.inet.fi
mattiseppo.perala@gmail.com

© Rokkiruuna Ky 2008
Eini ja Matti Perälä
Kuva: Matti Perälä

Eini Perälä - Taidenäyttelyt
Taivaasta tullut

Eini Perälä on harrastanut öljyvärimaalausta 90-luvulta lähtien. "Taivaasta tullut"-näyttelyn työt ovat syntyneet pääosin vuosien 2007-2008 aikana.

Kiinnostus kuvataiteisiin on kulkenut Einillä koko ajan musiikkiopintojen ja musiikin tekemisen rinnalla. Osan opettajankoulutuksen opinnoistaan Eini suoritti Ateneumin taidemuseossa työskentelemällä Hugo Simberg- työpajassa. Kyseessä oli Valtion taidemuseon ja Sibelius-Akatemian välinen yhteistyö.

Kuva: Matti Perälä
(Kuvaa klikkaamalla diaesitys Einin maalauksista)

Sävellystyöpajan koko toiminnan lähtökohtana oli Hugo Simbergin taide ja sen herättämät vaikutteet sävellystyön pohjana. Sävellystyöpajan vetäjät syventyivät seikkaperäisesti kuvataiteeseen, Hugo Simbergiin ja suomalaiseen symbolismiin. Sävellystyö sitoi kuvataiteen ja musiikin saumattomasti yhteen.

Jo kouluaikoina ensimmäiset Einin työt olivat esillä kuvaamataidon opettajan Hilkka Hiekkalan toimesta. Musiikki oli silloin kuitenkin voimakkaampi taiteenlaji ja vei pääosan ajasta pitkäksi aikaa. Nyt elämän tasaantuessa ja lasten syntymien jälkeen on taas kuvataiteen aika.

Näyttely "Taivaasta tullut." Kuusankosken kirjaston näyttelytilassa 4. - 27.6.2008. Kouvolan Sanomien toimittaja luonnehti näyttelyä ja tekijää tällä tavoin: "Eini Perälän töissä toistuu sekä lapsi- että äititeema. Lasten viattomuus ja vanhempien lapsilleen antama kasvumalli kiinnostavat Perälää ja töissään hän pohtii muun muassa ihmisen persoonan muotoutumista. Taiteilija pyrkii tuomaan esille jokaisessa ihmisessä piilevän haurauden."

Yhteisnäyttely Matti Perälän kanssa Kouvolan maakuntakirjastossa 8.11. – 3.12. 2010. Näyttelyn teema oli Elämän rytmejä.

Elimäen Sanomien toimittaja Terhi Pekkarinen totesi 27.11. näyttelystä mm.: Eini-Annukan teoksissa sukelletaan muistoista tunnelmiin ja muotokuvista luonnonhelmaan. Laulajana ja laulun- sekä musiikinopettajana työskentelevän Eini-Annukan teokset on toteutettu voimakkain siveltimenvedoin. Ääriviivat ja struktuuri pitelevät kasassa kuviomaailmaa, jossa toistuu värien laaja kirjo.

Kouvolan Sanomien toimittaja Henna Mäkelin totesi 9.11.2010, että Eini-Annukka Perälän töissä teemoiksi nousevat rakkaus, äitiys, hengellisyys ja luonto.

Yhteisnäyttely Matti Perälän kanssa Lappeenrannan kaupungintalossa 18. -28.1.2011 Myös tämän näyttelyn teema oli Elämän rytmejä.

Yhteisnäyttely Matti Perälän kanssa Elimäen kirjastossa 3.- 29.10.2011 Tämän näyttelyn teema oli Luonnon rauha.


sivun alkuun